top of page

Hey!

Ik ben Dillian. Vanuit mijn atelier in het Gentse maak ik interieurobjecten en op maat gemaakte meubelen. Allemaal met hetzelfde doel voor ogen: handgemaakte, eerlijke en duurzame producten afleveren, producten om te “(be)houden” 

Ik startte Behout op in 2017. Ik was toen vooral actief als podiumbouwer waarbij ik voor kunstenaars meubels en installaties bouwde. Dit vroeg veel flexibiliteit en creativiteit, en ik experimenteerde met eigen ontwerpen. Meer en meer werd ik ook door familie en vrienden gevraagd om voor hen iets te maken in hout. Mijn honger om het ambacht echt uit te oefenen groeide nog, en ik kreeg meer ideeën om een eigen lijn van interieurobjecten te maken. Ik begon aan een opleiding Meubelmaken om mijn passie ook professioneel te kunnen uitoefenen. 

Deze lijn is intussen uitgegroeid tot een collectie van verlichting, vaasjes, magazinehouders en meer. Ze zijn decoratief, functioneel, of beiden. Steeds gebaseerd op een simpel en sober ontwerp, en in pure materialen. De rode draad in mijn creaties is dus eenvoud en puurheid. 

Vaak experimenteer ik met de overschotjes hout die ik uit andere projecten over heb. Dat vind ik eigenlijk het leukst - het experimenteren met verschillende afmetingen en het finetunen en versimpelen van een ontwerp. 

Het liefst werk ik met essenhout of notelaar. Het zijn veelzijdige houtsoorten met een harde structuur waardoor ze ideaal zijn om duurzame producten van te maken. Afwerking met messing maakt het geheel vaak helemaal af. 

Puurheid, duurzaamheid en eerlijke ambacht, daar staat Behout voor. 

In 2021 ontvangt Behout het HIB-Unizo label. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Mijn quote: " Creëren, koesteren, behouden, Behout!"

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page